NASCAR Power Rankings – 2024 bajnoka pedig…

Az év utolsó NASCAR Power Ranking listáján előveszem a kristálygömböt, és megpróbálom megjósolni, kik lesznek a következő év nagy esélyesei.

Alapszabályok:

  1. Ez a lista szubjektív, ne lepődjetek meg, ha a statisztikák, és a megérzések fura egyvelege alapján van összerakva.
  2. Mindhárom nemzeti széria versenyzői felkerülhetnek a listára, de értelemszerűen súlyozva vannak a három széria versenyzői, kezdve a Cup Seriestől, az Xfinity-n át a Truck Series-ig.
  3. A listán nem tehetséget, nem pontversenyt nézek, hanem azt, hogy melyik versenyző milyen lendületben, formában van az utóbbi hetekben.

1. Ryan Blaney – Cup Series

Nem is lehetne más a 2024-as szezon legnagyobb esélyese, mint a 2023-as év bajnoka. Hiszem azt, hogy jövőre kilyukad majd a győzelmi zsák Blaney-nél, és minimum 4-5 győzelemmel zárja majd a szezont.

2. William Byron – Cup Series

Byron évről-évre fejlődik. Idén 6 győzelemmel zárt, és ha jövőre is szintet tud lépni, akkor jajj neked riválisok.

3. Joey Logano – Cup Series

Amíg Phoenixben rendezik a szezonzárót, addig nehéz a Penskések ellen fogadni. Loganonak ritkán van egymás után két rossz szezonja, és szerintem jövőre vissza fog vágni.

4. Kyle Larson – Cup Series

Minden évben számolni kell Kyle Larsonnal. Kérdés, hogy mennyire fog rámenni az év eleje arra, hogy fejben ő már valahol Indianapolisban lesz.

5. Corey Heim – NASCAR Truck Series

A három nemzeti széria (Truck, Xfinity, Cup) közül szerintem ő a legnagyobb esélyes a bajnoki címre. Realisztikusan neki kellett volna nyernie a Truck Series bajnoki címét, de így legalább még motiváltabb lesz a második szezonjára a Truck Seriesben.

6. Christopher Bell – Cup Series

Ez a srác mindent megtett amit meg lehetett tenni. Ha a Joe Gibbs Racing végre ad alá egy olyan technikát amivel már az év közben is lehet versenyeket nyerni, és a szezonzárón nem romlik el semmi alatta, akkor az egyik favoritja lehet a 2024-es szezonnak.

7. Kyle Busch – Cup Series

Második idényére készül a Richard Childress Racing színeiben, ráadásul immáron nem kell összpontosítania saját csapatának igazgatására, hiszen eladta azt a Spire Motorsportsnak. Szerintem nagyon közel lesznek a tűzhöz jövőre.

8. Cole Custer – NASCAR Xfinity Series

Custer jövőre is visszatér az Xfinity Series-be, éppen ezért nem lehet más ott a legnagyobb favorit, mint ő. Picit rosszul is érzem magam, hogy csak a 8. helyre raktam, pedig zseniális volt az, amit Phoenixben hozott. Meglátjuk, hogy motiválja-e ez a bajnoki cím, vagy egy picit visszább esik-e majd a teljesítménye.

9. Tyler Reddick – Cup Series

2 Chevy és 2 Ford után itt a második Toyotás résztvevője a listámnak. Reddick szerintem jövőre nagyot fog alkotni.

10. Chase Elliott – Cup Series

Vissza kell vágnia jövőre Elliottnak. A 2023-as évet ki kell törölnie a memóriájából, és új erőre kell kapnia. Ami szerintem sikerülni is fog neki.

Aki épphogy lemaradt: Chris Buescher (Cup Series), Riley Herbst (NASCAR Xfintiy Series), Sam Mayer (NASCAR Xfintiy Series), Christian Eckes (NASCAR Truck Series), Nick Sanchez (NASCAR Truck Series)

A 2023-as szezon NASCAR Power Rankings listái.