NASCAR Power Rankings – Buescher meteorként csapódott bele az eheti listába

Chris Buescher domináns győzelme felrepítette őt a NASCAR Power Rankingsbe, a Hendrick Chevyk szenvedése viszont óriásit csavart listán.

Alapszabályok:

  1. Ez a lista szubjektív, ne lepődjetek meg, ha a statisztikák, és a megérzések fura egyvelege alapján van összerakva.
  2. Mindhárom nemzeti széria versenyzői felkerülhetnek a listára, de értelemszerűen súlyozva vannak a három széria versenyzői, kezdve a Cup Seriestől, az Xfinity-n át a Truck Series-ig.
  3. A listán nem tehetséget, nem pontversenyt nézek, hanem azt, hogy melyik versenyző milyen lendületben, formában van az utóbbi hetekben.

1. Martin Truex Jr. – Cup Series (Múlt héten: 1.)

Martin Truex Jr.-nak nem volt jó versenye Richmondban, ami nála mostanság annyit jelent, hogy “csak” a top5-ös helyezésekért tudott harcolni. Truexnek két borzalmas hétvégét kéne hoznia, hogy egyáltalán meginogjon az első helye a listámon.

2. Denny Hamlin – Cup Series (Múlt héten: 6.)

Denny Hamlin sorozatban másodszor volt harcban az első helyekért, bár ezen a héten nem tudott végrehajtani egy olyan zsivány manővert, mint azt tette Poconoban Larson ellen. Mindenesetre nagyon jó időben kezd formába lendülni a Joe Gibbs Racing versenyzője.

3. Kyle Busch – Cup Series (Múlt héten: 8.)

Busch új erőre kapott egy olyan pályán, ahol mindig is jól teljesített a karrierje során. Két rosszul sikerült hét után összejött neki egy harmadik hely, és van egy olyan érzésem, hogy Michiganben is harcban lesz majd az első helyekért.

4. Corey Heim – NASCAR Truck Series (Múlt héten: 4.)

Corey Heim történelmet írt. Ő az első olyan versenyző, aki debütáló teljes munkaidős versenyzőként alapszakasz bajnoki címet tudott nyerni. Heim “csak” 6. lett Richmondban, de így is toronymagas esélyesként érkezik meg majd a rájátszásba.

5. Austin Hill – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 7.)

Nincsenek szavak arra a teljesítményre, amit Austin Hill nyújtott Road Americában. Az RCR versenyzője mások hibái miatt többször is visszacsúszott a mezőny végére, mégis, a leintésnél a harmadik helyre kászálódott vissza. Igazi bajnoki teljesítményt láthattunk az Xfinity Series új bajnoki éllovasától.

6. Carson Hocevar – NASCAR Truck Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Carson Hocevar mesteri győzelmet aratott Richmondban. Persze kellett ehhez az is, hogy a domináló Ty Majeski – és csapata – rossz taktikát válasszon, mégis, Hocevar volt az egyetlen aki a végén meg tudta előzni őt. Ennél nagyobb lendülettel nem lehet megérkezni a rájátszásba.

7. Chris Buescher – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Ahogy Carson Hocevar győzelméhez kellett az, hogy Ty Majeskiék hibázzanak, úgy Chris Buescher győzelméhez is kellett csapattársának, Brad Keselowskinak a pites baklövése. Mégis, amikor megszerezte az első helyet Buescher, onnantól nem volt kérdés, hogy ki fogja megnyerni a Cup Series richmondi versenyét. Le a kalappal az RFK Racing versenyzője előtt.

8. John Hunter Nemechek – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 5.)

Nemechek formája eléggé bezuhant, így Michiganben vissza kell vágnia egy jó eredménnyel. Én pedig hiszek benne, hogy az utóbbi hetek szerepléseire csak anomáliaként kell tekintetni.

9. William Byron – Cup Series (Múlt héten: 3.)

A Hendrick Motorsports versenyzői elképesztően szenvedtek Richmondban, és csak Chase Elliott tudott értékelhető teljesítményt nyújtani a csapat pilótái közül. Nemechekhez hasonlóan Byronnak is meg kell fordítania a szerencséjét Michiganben, hiszen az atlantai győzelme óta mindössze egy 24., egy 14., és egy 21. helyet tudott felmutatni.

10. Sam Mayer – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Sam Mayer igazi lesipuskás győzelmet aratott Road Americán, de ami az én figyelmemet igazán felkeltette az az volt, hogy két veterán riválisával ellentétben ő volt az egyetlen, aki meg tudta őrizni a hidegvérét. Miközben Justin Allgaier és Sage Karam is hibázott a végén, Mayer tökéletesen hozta le az utolsó kört extrém nyomás alatt, így a poconoi második helye után szállította élete első győzelmét is. Lehet, hogy megvan a JR Motorsports új első számú versenyzője? Tudom előreszaladok, de nagyon jó látni azt, hogy kezd kibontakozni Mayer tehetsége.

Aki épphogy lemaradt: Brad Keselowski, Joey Logano, Riley Herbst, Ty Majeski
Kiesett a top10-ből: Kevin Harvick, Daniel Hemric, Kyle Larson
Új a top10-ben: Carson Hocevar, Chris Buescher, Sam Mayer