NASCAR Power Rankings – Erre egyszerűen nincsenek szavak

Chris Buescher legyőzte a domináns Martin Truex Jr.-t. De vajon mit ér ez a teljesítmény a NASCAR Power Rankings listámon?

Alapszabályok:

  1. Ez a lista szubjektív, ne lepődjetek meg, ha a statisztikák, és a megérzések fura egyvelege alapján van összerakva.
  2. Mindhárom nemzeti széria versenyzői felkerülhetnek a listára, de értelemszerűen súlyozva vannak a három széria versenyzői, kezdve a Cup Seriestől, az Xfinity-n át a Truck Series-ig.
  3. A listán nem tehetséget, nem pontversenyt nézek, hanem azt, hogy melyik versenyző milyen lendületben, formában van az utóbbi hetekben.

1. Martin Truex Jr. – Cup Series (Múlt héten: 1.)

Amikor egy versenyzőnél azt mondjuk egy második helyre, hogy csalódást keltő eredmény, az mindent elmond a szezonjáról. Truex domináns autóval rendelkezett Michiganben, begyűjtött két szakaszgyőzelmet, a Buescher vihar ellen azonban nem volt fegyvere.

2. Chris Buescher – Cup Series (Múlt héten: 7.)

Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni erről a fiatalemberről. Azok után, hogy a szezon nagy részében gyengébben szerepelt mint a főnöke, Brad Keselowski, az utóbbi két hétben elképesztően elit formában versenyez. Talán ki lehet jelenteni, hogy Truex mögött – jelenlegi forma alapján – a második legjobb versenyzőről beszélünk.

3. Denny Hamlin – Cup Series (Múlt héten: 2.)

Denny Hamlin jósló képességei előtt leborulunk. Már vasárnap este megmondta a podcastjában, hogy Truex és Buescher fognak versenyezni a győzelemért, és ez így is lett. Magának megjósolt egy top5-ös helyezést, és ez így is lett. Hamlin betonstabil teljesítményt nyújt New Hampshire óta, és ez azt eredményezi, hogy igazából neki van már csak esélye elkapni Martin Truex Jr.-t az alapszakasz bajnoki címéért.

4. Corey Heim – NASCAR Truck Series (Múlt héten: 4.)

Nem rendezett futamot a Truck Series a múlt hétvégén, azonban Corey Heim impresszív alapszakasz bajnoki címe még élénken él az elmémben, így megtartja a 4. helyét.

5. John Hunter Nemechek – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 8.)

Tényleg csak anomália volt Nemechek két rosszabb eredménye, és ezen a héten visszatért a csúcsra. Kellett is neki a jó eredmény, mellyel megszerezte idei 5. győzelmét az Xfinity Seriesben, ami a három nemzeti szériát tekintve jelenleg a legtöbb.

6. Carson Hocevar – NASCAR Truck Series (Múlt héten: 6.)

Hogy ki érkezik meg a NASCAR Truck Series rájátszásába a legnagyobb lendülettel? A Richmondban győzedelmeskedő Carson Hocevar! És ki a legnagyobb esélyese az Indianapolis Raceway Parkban rendezendő első playoff futamnak? Carson Hocevar!

7. Brad Keselowski – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Nehéz elmenni amellett a tény mellett, hogy Brad Keselowski vigyázó kezei alatt milyen elképesztő változáson ment át az RFK Racing. Azonban Keselowski versenyzőként is szenzációs formát mutat. Atlanta óta csak egyszer történt meg, hogy nem volt a top10-ben, ez pedig azt jelenti, hogy győzelem nélkül is simán rájátszásban lesz.

8. Sam Mayer– NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 10.)

Sam Mayer impresszív eredménysorozatot állít össze az Xfinity Series utóbbi versenyein. A JR Motorsports fiatalja Poconoban 2. lett, Road Americán megszerezte élete első győzelmét, Michiganben pedig egy 5. helyet szállított.

9. Austin Hill – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 5.)

Nem volt jó versenye Austin Hillnek (aki a hétvégén egyébként a Cup Seriesben is versenyzett a 62-es Beard Motorsports autóval), de ez a michigani 11. hely nem tartozik a tragikus kategóriába. Viszont Hill elveszítette a bajnoki vezetést Nemechekkel szemben (pontegyenlőség van kettejük között). Annyi biztos, hogy a hátralévő 5 futamon óriási csata lesz kettejük között az alapszakasz bajnoki címéért.

10. Riley Herbst – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Riley Herbst hozza azt amit hoznia kell a rájátszásban jutáshoz. A Stewart-Haas Racing versenyzője nem olyan tehetséges, mint a körülötte lévő versenyzőtársak, de elképesztően stabil, amit nagyon tudok respektálni. Lehet, hogy mások jobban megérdemelnék ezt a helyet, de Herbst konzisztenciája ezekben a kulcshetekben felrepítették őt a listám 10. helyére.

Aki épphogy lemaradt: Kevin Harvick, Kyle Larson, Erik Jones, Josh Berry
Kiesett a top10-ből: Kyle Busch (megelégeltem Busch inkonzisztens formáját), William Byron
Új a top10-ben: Brad Keselowski, Riley Herbst