NASCAR Power Rankings – Ki más lehetne az első?

Hendrickes versenyző jutott be elsőként a bajnoki négyesbe, és a NASCAR Power Rankingsot is Hendrickes vezeti. De melyik?

Alapszabályok:

  1. Ez a lista szubjektív, ne lepődjetek meg, ha a statisztikák, és a megérzések fura egyvelege alapján van összerakva.
  2. Mindhárom nemzeti széria versenyzői felkerülhetnek a listára, de értelemszerűen súlyozva vannak a három széria versenyzői, kezdve a Cup Seriestől, az Xfinity-n át a Truck Series-ig.
  3. A listán nem tehetséget, nem pontversenyt nézek, hanem azt, hogy melyik versenyző milyen lendületben, formában van az utóbbi hetekben.

1. Kyle Larson – Cup Series (Múlt héten: 7.)

Kyle Larson úgy nyert, hogy megint nem volt hiba nélküli versenye. A futam közepén ugyanis véget érhetett volna a las vegasi kalandja, amikor a falnak csapta az autóját. De valahogy sikerült olyan szögben ütköznie, hogy semmi probléma nem lett. Az 5-ös csapat összekapta magát, Larson pedig szenzációsan vezetett és ezzel bekerült a Phoenix-i döntőbe. Nekik most lesz 2 hét pihenőjük, a kérdés az, hogy Phoenix-ben összejön a tökéletes verseny.

2. William Byron – Cup Series (Múlt héten: 1.)

Byronnak nem feküdt az autó beállítása, végig csúszkált, és még így is bejött a 7. helyre. Ez mindent elmond arról, hogy milyen formában van ez a fiatalember.

3. Christopher Bell – Cup Series (Múlt héten: 3.)

“Oly távol vagy tőlem, és mégis közel…” – énekelhette Christopher Bell a verseny után, miután 8 századdal maradt le az első helyről. Szerintem még így is be fog jutni a döntőbe, mert zseniálisan vezet akkor, amikor kell.

4. John Hunter Nemechek – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 4.)

Hogy mennyire jó John Hunter Nemechek? Második helyének köszönhetően egy Homestead-i jó eredménnyel akár már győzelem nélkül is, pontok alapján bekerülhet a bajnoki döntőbe.

5. Tyler Reddick – Cup Series (Múlt héten: 6.)

Reddick lendületben van, ezt jelzi az is, hogy ismét top10-be hozta be a 45-ös autót. Viszont ami ennél is fontosabb, hogy jön Homestead, ahol toronymagas esélyes lesz. Ki a másik esélyes? Az a Kyle Larson, akinek már semmit nem kell kockáztatnia, hiszen benn van a 4-es döntőben.

6. Cole Custer – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Bár csapattársa csúnyán beárazta őt Las Vegasban, Custer 3. helyével megmutatta, hogy jó formában van.

7. Denny Hamlin – Cup Series (Múlt héten: 2.)

Nem tetszik az a tendencia, amit a 11-es csapat mutatott az utóbbi három versenyen. Hiba hiba hátán. Viszont: Jön két pálya, ahol mindig is jó volt, úgyhogy még mindig tartom, hogy Larson, Byron és Bell mellett ő lesz a 4. továbbjutó.

8. Riley Herbst – NASCAR Xfintiy Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Nem lehetett kihagyni őt az eheti ranglistáról. Valljuk be, nagyon érett ez a győzelem már Herbst-nek, de senki nem számított rá, hogy ilyen dominánsan (több mint 15 másodperces előnnyel) szerzi majd meg élete első NASCAR győzelmét.

9. Ryan Blaney – Cup Series (Múlt héten: 5.)

Blaney 6. helye életben tartja azt a halvány reményt, hogy továbbjusson. Ettől függetlenül szerintem csodára van szüksége, hogy továbbmenjen.

10. Kyle Busch – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Mi lett volna ha? Kyle Busch két harmadik helyet szerzett egymás után, és most nagyon átkozhatja azt a texasi és talladegai teljesítményt, ami miatt nem jutott tovább a nyolcas körbe.

Aki épphogy lemaradt: Sam Mayer, Justin Allgaier, Chandler Smith,
Kiesett a top10-ből:Sam Mayer, AJ Allmendinger, Chase Elliott
Új a top10-ben: Cole Custer, Riley Herbst, Kyle Busch