NASCAR Power Rankings – Mindegy, milyen pályatípus…

Kezd kirajzolódni egy bizonyos kép az idei NASCAR szezonban. Van egy ember, akivel minden pályatípuson számolni kell, és ő vezeti a NASCAR Power Rankingsot is.

Alapszabályok:

  1. Ez a lista szubjektív, ne lepődjetek meg, ha a statisztikák, és a megérzések fura egyvelege alapján van összerakva.
  2. Mindhárom nemzeti széria versenyzői felkerülhetnek a listára, de értelemszerűen súlyozva vannak a három széria versenyzői, kezdve a Cup Seriestől, az Xfinity-n át a Truck Series-ig.
  3. A listán nem tehetséget, nem pontversenyt nézek, hanem azt, hogy melyik versenyző milyen lendületben, formában van az utóbbi hetekben.

1. William Byron – Cup Series (Múlt héten: 1.)

Rövid Ovál? Pipa! Másfél mérföldes ovál? Persze! 1 mérföldes ovál? Naná! Superspeedway? Hát hogyne! Épített pálya? Természetesen! William Byron ebben a szezonban bebizonyította, hogy nincs olyan pálya, ahol ne kellene számolni vele. Ha nem lenne ő a mezőny egyik legtisztább versenyzője, akkor valószínűleg lett volna lehetősége egy agresszív manőverrel megnyerni a versenyt, de így is ő várja a legkedvezőbb pozícióból a rájátszás következő körét.

2. Denny Hamlin – Cup Series (Múlt héten: 2.)

Hamlinnek gyorsan el kell felejtenie, hogy ez a futam megtörtént. Gyakorlatilag tét nélkül kóricált a pályán, de ez nem töri meg bennem a hitet, hogy ez lehet az ő éve.

3. Christopher Bell – Cup Series (Múlt héten: 3.)

Nem tudtunk meg sokat abból, ahogy a Roválon ment, hiszen csak be kellett gurulnia a célba, hogy továbbjusson a következő körbe

4. John Hunter Nemechek – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 4.)

Bár leginkább a szegmens végén érkező sárgának köszönhette ezt, de újabb szakaszgyőzelmet ünnepelhetett. Talán a NASCAR nemzeti szériás versenyzői közül neki kell a legkevésbé stresszelni majd azon, hogyan fog bejutni a négyes döntőbe.

5. Ryan Blaney– Cup Series (Múlt héten: 5.)

Itt sincs sok változás. Blaney-nek viszont nagyon fel kell kötnie a gatyáját, hogy továbbjusson a Phoenix-i döntőbe.

6. Tyler Reddick – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Reddick fontos pontot szerzett az első szakasz megnyerésével, ami még jól jöhet neki a továbbjutás szempontjából. Viszont – ahogy Blaney-nek is – neki is tökéletes teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy bejusson a bajnoki fináléba.

7. Kyle Larson – Cup Series (Múlt héten: 9.)

Tanulékony a srác. Bár az időmérőn így is rossz helyzetbe hozta magát, de a versenyen – a tavalyi futammal ellentétben – elkerülte az incidenseket, okosan versenyzett, és továbbjutott.

8. AJ Allmendinger – NASCAR Xfintiy Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Micsoda fantasztikus győzelem! Napjaink legjobb formában lévő versenyzője próbálta levadászni őt a végén, mindhiába. És ezzel Allmendinger megszerezte a Kaulig Racing első olyan győzelmét, amikor már teljes időben versenyeznek. Miért ne tartanák meg őt a Cup Seriesben?

9. Sam Mayer – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Elképesztően fontos győzelmet aratott Sam Mayer, és azzal, hogy ezt megtette, bejutott a rájátszás következő körében. Nem tudom, hogy mire lesz képes itt, de idén már sokszor ránk cáfolt, úgyhogy tippelni sem merek, hogy mi a plafon nála.

10. Chase Elliott – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Chase Elliott elképesztő konzisztenciát mutatott az utóbbi hetekben, de most, a Roválon megvolt a tempója is ahhoz, hogy futamot nyerjen. Végül az összes sárga zászló ellenne dolgozott, ami miattt kétszer is a mezőny végéről kellett felzárkóznia, végül így is 9. lett.

Aki épphogy lemaradt: Cole Custer, Austin Hill
Kiesett a top10-ből:Corey Heim, Carson Hocevar, Nick Sanchez (nem volt Truck verseny, és még ezen a hétvégén sem lesz), Justin Allgaier
Új a top10-ben: Tyler Reddick, AJ Allmendinger, Samy Mayer, Chase Elliott