NASCAR Power Rankings – Teljes zűrzavar a texasi káoszban!

Texasban néhányan jól teljesítettek, de a végén, a kulcspillanatban hibáztak. Emiatt nagyon nehéz volt összeállítani az eheti NASCAR Power Rankings listát.

Alapszabályok:

  1. Ez a lista szubjektív, ne lepődjetek meg, ha a statisztikák, és a megérzések fura egyvelege alapján van összerakva.
  2. Mindhárom nemzeti széria versenyzői felkerülhetnek a listára, de értelemszerűen súlyozva vannak a három széria versenyzői, kezdve a Cup Seriestől, az Xfinity-n át a Truck Series-ig.
  3. A listán nem tehetséget, nem pontversenyt nézek, hanem azt, hogy melyik versenyző milyen lendületben, formában van az utóbbi hetekben.

1. Denny Hamlin – Cup Series (Múlt héten: 1.)

Bajnoki formában van Denny Hamlin, ugyanis Texasban is hozta azt a stabil teljesítményt, amit a rájátszásban eddig láthattunk tőle. Ő az a versenyző (William Byron mellett), aki teljesen nyugodtan érkezhet meg Talladegába, hiszen közel 40 pontos előnye van választóvonalhoz képest.

2. Christopher Bell – Cup Series (Múlt héten: 5.)

Megérkezett az a Christopher Bell, akit a tavalyi rájátszásban is láthattunk. A kulcspillanatokban jókor jó helyen van, és ezt sorozatban a harmadik top10-es eredménye is jól jelzi.

3. William Byron – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

William Byron tempója nem volt túl biztató a verseny nagy hányadában, azonban jókor volt jó helyen, és kihasználta Bubba Wallace gyengécske újrarajtját a végén. Sokadszor hullott idén győzelem Willy B ölébe, de ehhez ott is kell lenni az elejében, és le kell csapni ezeket a labdákat. És ha jól emlékszem Joey Logano tavaly hasonlóan szerzett bajnoki címet…

4. John Hunter Nemechek – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: 4.)

Úgy tűnik Texas most erről szólt, ugyanis JHN kisértetiesen hasonló győzelmet aratott mint William Byron. Lesipuskásként használta ki Allgaier és Kligerman csörtéjét, és szerezte meg idei 7.(!!!) győzelmét. Nemechek így biztosan ott lesz a rájátszás második körében Justin Allgaier mellett.

5. Chris Buescher – Cup Series (Múlt héten: 3.)

Picit csendesebb versenye volt Bueschernek, mint az utóbbi hetekben megszokhattuk, de így sem lett nagyon tragikus a végeredmény. A taktika nem jött be a végén (két kereket tett fel az utolsó kiállásnál, és nem tudta átugorni az előtte lévőket), de a tempó azért elég lett volna egy top10-re, de lehet, hogy még egy top5-re is. Nem kell kétségbeesni, hiszen jön Talladega, ahol Brad Keselowski és Chris Buescher párosától kiemelkedő teljesítményt várok!

6. Brad Keselowski– Cup Series (Múlt héten: 8.)

Brad Keselowski eredményei az utóbbi hetekben: 2., 6., 9., 8., 7.. Az egyetlen panasz az lehet, hogy egyszer sem volt reális győzelmi esélye. Viszont láttunk már arra precedenst, hogy valaki így jusson el a bajnoki négyesig ebben a rájátszás szisztémában (sőt, majdnem bajnoki címet is nyerjen), méghozzá Ryan Newmantől 2014-ben. Jöhet Talladega, ahol nem fogadnék az RFK-sek ellen.

7. Carson Hocevar – NASCAR Truck Series (Múlt héten: 6.)

Nem volt top20-on kívüli eredménye még Carson Hocevarnak a Cup Seriesben, amivel nagyon sok fiatal versenyző kiegyezne. Ráadásul a LEGACY MOTOR CLUB szárnyra kapott mióta megérkezett a csapathoz. A következő helyszín Talladega, ahol duplamunka vár rá. Szombaton Truck futam, vasárnap Cup Futam. A Truck futamon azért kell tőle egy célbaérés, hogy nyugodt lélekkel indulhasson neki Miamiban a második kör zárófutamának.

8. Justin Allgaier – NASCAR Xfintiy Series (Múlt héten: 9.)

Texasban nem csak az aszfalt volt forró, hanem Justin Allgaier is. Már továbbjutott a következő körbe bristoli győzelmének köszönhetően, és ezzel a lendülettel Texasban is dominált. Kiváncsian várom, hogy fent tudja-e tartani ezt a formáját, mert ha igen, akkor Austin Hill helyett ő lehet John Hunter Nemechek első számú kihívója a bajnoki címért.

9. Kyle Larson – Cup Series (Múlt héten: 2.)

Csalódnom kellett Kyle Larsonban. Aggódok Kyle Larsonért. Kicsit felsejlett a tavalyi Rovál verseny, ahol teljesen felesleges kockázatot vállalt, és emiatt nem jutott tovább. Hol állna most Kyle Larson, ha elengedi az első helyet és nem megy bele egy őrült csörtébe Bubba Wallace-szal? Valószínűleg kb. 35 ponttal lenne gazdagabb. Ehhez képest jelenleg 2 pontra van a választóvonaltól. Ráadásul a Superspeedwayeken mindig belekeveredik valamibe Larson. Ha ez most is így lesz, akkor győzelmi kényszerrel érkezik meg majd a roválra…

10. Parker Kligerman – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Oly közel volt az első győzelem Kligerman számára… De nem jött össze, és csak saját magát okolhatja emiatt. Viszont az, hogy ezzel gyengécske a Big Machine 48-as autóval versenyben van többször is a futamgyőzelemért, mindent elmond a versenyzői kvalitásairól.

Aki épphogy lemaradt: Chase Elliott, Bubba Wallace, Ricky Stenhouse Jr., Corey Heim, Christian Eckes, Chandler Smith, Sheldon Creed, Cole Custer
Kiesett a top10-ből: Corey Heim, Christian Eckes
Új a top10-ben: William Byron, Parker Kligerman