NASCAR Power Rankings – Új király a láthatáron!

A NASCAR Power Rankings történetében először nem Martin Truex Jr. vezeti a listámat, de nem is a darlingtoni győztes, Kyle Larson. Na de akkor ki?

Alapszabályok:

  1. Ez a lista szubjektív, ne lepődjetek meg, ha a statisztikák, és a megérzések fura egyvelege alapján van összerakva.
  2. Mindhárom nemzeti széria versenyzői felkerülhetnek a listára, de értelemszerűen súlyozva vannak a három széria versenyzői, kezdve a Cup Seriestől, az Xfinity-n át a Truck Series-ig.
  3. A listán nem tehetséget, nem pontversenyt nézek, hanem azt, hogy melyik versenyző milyen lendületben, formában van az utóbbi hetekben.

1. Chris Buescher – Cup Series (Múlt héten: 2.)

Nem félek megenni azt, amit főztem. Az év elején többször is elmondtam, hogy szerintem Chris Buescher nem top10-es versenyző a Cup Seriesben. Nos tévedtem. Ez a darlingtoni teljesítmény szerintem nagyon sok embernek meg fogja változtatni a véleményét, és úgy gondolom, hogy az RFK versenyzőjével nagyon komolyan kell számolni majd a végelszámolásnál is.

2. William Byron – Cup Series (Múlt héten: 3.)

William Byron estéje borzalmasan kezdődött, hiszen közel volt ahhoz, hogy lekörözze őt a robogó Denny Hamlin. Azonban a második szakaszra összeszedte magát, és végül a 4. helyen futott be. Byron elképesztően konzisztens, és ha ilyen teljesítményeket tud letenni az asztalra, akkor szerintem még győzelem nélkül is simán ott lesz a 4-es döntőben.

3. Kyle Larson – Cup Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Bevallom őszintén, 32 évesen nem sok mindenért tudok úgy lelkesedni, mint mondjuk 18-20 évesen. Viszont az a gyermeki boldogság, amit Kyle Larson okoz nekem, amikor végigmegy egy versenyt a fal mellett Darlingtonban, semmihez nem hasonlítható. Ez a srác egy korszakos zseni. Ja, és bent van a 12-es körben.

4. Denny Hamlin – Cup Series (Múlt héten: 4.)

Átlagolnom kellett. Ha Denny Hamlin teljesítményét nézem Darlingtonban, akkor elsőnek kéne lennie. A 11-es csapat teljesítménye viszont ugyanolyan részét képzi Denny Hamlin eredményességének, és ez most befuccsolt (ahogy egyébként az egész JGR itt, Darlingtonban). Micsoda elszalasztott lehetőség. Ennek ellenére így is szerzett két bónuszpontot Hamlin a két szakaszgyőzelmével, ami még sokat jelenthet majd a végelszámolásnál.

5. Martin Truex Jr. – Cup Series (Múlt héten: 1.)

Szegény Martin Truex Jr. a poklok poklát élte meg Darlingtonban. Egy kezelhetetlen, vezethetetlen, lassú autót kapott az egyik kedvenc pályájára, és ez azt eredményezte, hogy a nap nagy részét a top20-on kívül töltötte. Végül 18. lett, ami az ő versenyzői nagyságát dicséri leginkább (nameg a késői sárga zászlókat). Szerencséjük volt, hogy jópár playoff versenyző is betlizett.

6. Austin Hill – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Hihetetlen, hogy Austin Hill milyen teljesítményt nyújt idén. Az egykor superspeedway specialistának titulált Hill pariban volt a pálya két mesterével, Denny Hamlinnel és John Hunter Nemechekkel. Végül a második hellyel meg kellett elégednie. Eljött az ideje annak, hogy nem szabad meglepődnöm Hill fantasztikus teljesítményein.

7. Carson Hocevar – NASCAR Truck Series (Múlt héten: 7.)

Bár Truck versenyt nem rendeztek a héten, de Carson Hocevar versenypályán volt a Cup Seriesben. 15. helyre kvalifikálta magát a szezon legnehezebb pályáján (úgy, hogy a 42-es autó idei legjobb kvalifikációs eredménye volt másfél mérföldes pályán). Ráadásul egész este nála sokkal tapasztaltabb veteránokkal küzdött, és végül Martin Truex Jr.-t és Kevin Harvickot megelőzve a 17. lett. Elképesztően tehetséges ez a srác.

8. John Hunter Nemechek – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Nemechek Denny Hamlin versenyét utánozta le, azzal a különbséggel, hogy nála nem hibázott a csapat, szimplán nem voltak eléggé gyorsak a pit roadon. Ennek ellenére nyert két szakaszt és behúzott ezzel két playoff pontot, valamint bejött a harmadik helyre, és ezzel elkezdte ledolgozni hátrányát Austin Hillel szemben. Egy verseny van hátra és a különbség 23 pont, tehát nagy valószínűséggel segítség kell majd Nemecheknek ahhoz, hogy megszerezze az alapszakasz bajnoki címét.

9. Grant Enfinger – NASCAR Truck Series (Múlt héten: 5.)

Grant Enfigner címvédőként érkezik Kansasbe, hiszen ő nyerte a tavaszi futamot itt, ráadásul Milwaukee-ban, az előző Truck versenyen is kiemelkedően jól teljesített, és domináns győzelmet aratott. Nehéz lenne ellene fogadni a Truck Series rájátszás első körének utolsó versenyén.

10. Tyler Reddick – NASCAR Xfinity Series (Múlt héten: Nem szerepelt a listán)

Reddick nagyon érett versenyzést mutatott be Darlingtonban, és egy picit biztosabb pozícióba helyezte magát az ellenfelekkel szemben. Reddick egészen a bajnokság harmadik helyére lőtte ki magát azok után, hogy a 10. helyről indult, kevés bónuszponttal. Ja és persze nála is elmondható az a gyermeki öröm, amit Larson falmászásánál érzek. Ő is zseni.

Aki épphogy lemaradt: Brad Keselowski, Cole Custer, Justin Allgaier, Bubba Wallace
Kiesett a top10-ből: Parker Kligerman, Sam Mayer, Brad Keselowski, Justin Allgaier
Új a top10-ben: Kyle Larson, Austin Hill, John Hunter Nemechek, Tyler Reddick