100000 dollárt érő kiállást hozott össze Ty Gibbs és csapata

Péntek este zajlott a NASCAR pitcsapatainak versenye a North Wilkesboro Speedwayen.

A NASCAR Pit Crew Competition lényege, hogy a pit egy egy kijelölt pontjáról be kell állnia a versenyzőnek egy négy kerékcserés tankolást is magában foglaló szerelésre, majd ezt követően mihamarabb el kell érni a következő mérőpontot. Ennek a műveletnek az összidejét nézve alakítanak ki egy sorrendet, amely végül meghatározza az open és a heat verseny rajtsorrendjét is, attól függően, hogy az adott pilótának szüksége van-e még a kvalifikációs futamra.

A Joe Gibbs Racing 54-es rajtszámú csapata, Ty Gibbs-el a volán mögött 13,012 másodperces idővel megnyerte a pitcsapatok versenyét és ezzel nem csak az ezért járó 100000 dolláros díjat tehették zsebre, hanem ez egyben azt is jelenti, hogy Gibbs indulhat az élről a vasárnapi All-Star Open futamon.

Az #54-es Joe Gibbs Racing győztes pitcsapata

  • Első kerekeket szerelő: Blake Houston
  • Kerék hordozó: Jacob Holmes
  • Hátsó kerekeket szerelő: Michael Hicks
  • Emelős: Derrell Edwards
  • Tankoló: Peyton Moore

“Ez határozottan nagyon király” – mondta Gibbs a csapata győzelméről. “Mégszebb lenne ez az eredmény, ha ezzel bejutottunk volna a vasárnapi éjszakai főfutamra, de ezért még megyünk egyet versenyezni (az openen). Úgy érzem, remek autónk van. Túl kell jutnunk ezen, hogy aztán esélyünk legyen az egymillió dollárra.”

A második helyen Daniel Suárez és a #99-es Trackhouse Racing végzett 13.297 mp-es idővel, míg a harmadik egy Fordos gárda lett, az RFK Racing Chris Buescher #17-esét szerelte villámgyorsan 13.381 mp alatt.

NASCAR Pit Crew Challenge – North Wilkesboro – végeredmény

123S5_QUALRES

NASCAR All-Star Race – 1. előfutam – rajtsorrend

123S5_HEAT1

NASCAR All-Star Race – 2. előfutam – rajtsorrend

123S5_HEAT2

NASCAR All-Star Open – rajtsorrend

123S4_STARTROW