Darlingtoni győzelmével William Byron az idei első triplázó

Fordulatos versenyen szerezte meg harmadik győzelmét a Hendrick Motorsports #24-ese.

A futam elején Martin Truex Jr. diktálta a tempót, csapattársa, a friss futamgyőztes, Denny Hamlin pedig szenvedett és az első szakaszban még a fallal is találkozott. Truex lendülete kitartott a nyitószegmens végéig és megnyerte azt, ezzel értékes rájátszás pontokat zsebelhetett be.

A verseny viszonylag nyugodt mederben folyt, a második etapban Bubba Wallace esett vissza a mezőny utolsó harmadába, miután elrontották a kiállását. Wallace kocsiját túl hamar engedték le, a jobb hátsó kerék még nem volt megfelelően rögzítve, ezzel pedig értékes másodperceket veszített a Toyotás. A továbbra is élen álló Martin Trex Jr. előnye a 150. körben fogyott el teljesen, amikor a Trackhouse #1-ese, azaz Ross Chastain utolérte és óriási csatában meg is előzte őt. A Joe Gibbs #19-ese azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, Truex minden erejével azon volt, hogy visszaszerezze az első helyet, azonban ez olyannyira nem sikerült, hogy végül kiforgatta magát Chastain Chevyjének oldalán.

A harmadik szakasz Darlingtonban ritkán látható tömegbalesetet hozott, amely sok áldozatot szedett a középmezőnyből. Martin Truex Jr. tempója teljesen eltűnt, az élen továbbra is Ross Chastain állt, aki viszont új kihívót kapott Kyle Larson személyében. Ez a párharc több kisebb-nagyobb megszakítást túlélve egészen a hajráig kitartott, ahol azonban 6 körrel a vége előtt egy újraindításnál Chastain egy túl merész manővert bevállalva összetörte mindkettejük autóját, ezzel esélyt adva a végig remekül autózó William Byronnak a futamgyőzelemre. A Hendrick #24-esének több se kellett, Kevin Harvickot maga mögé utasítva Byron újabb, idei harmadik sikerét könyvelhette el Darlingtonban.

Nem hivatalos végeredmény – Darlington Raceway

12313_UNOFFRES (1)