Feltörték Bubba Wallace rádióját

Újabb rasszista incidens célpontja volt a hétvégén a NASCAR egyetlen fekete versenyzője, vizsgálják az esetet.

Több jelentés is érkezett arról, miszerint Bubba Wallace csapatrádiójának csatornáját a vasárnapi All-Star futam után feltörték és valaki megpróbált üzengetni neki. “Menj vissza oda, ahonnan jöttél, te s***fej!” – mondta az eddig azonosítatlan hang. “Béna vagy és nem kívánatos a NASCAR-ban!” – szólalt meg a hang hosszú szünet után újra.

A NASCAR állítólag vizsgálja, hogy ki és hogyan törte fel ezt a csatornát. Wallace csapata azt mondta, hogy a versenyző nem hallotta a megjegyzéseket.

Bubba Wallace remekül szerepelt a vasárnapi All-Star versenyen, ahol Kyle Larson mögött a második helyen ért célba. A rádiós incidenssel egyelőre nem foglalkozott, de közvetlenül a verseny után közzétett egy videót, amelyben a teljesítményéről beszélt.

“Mindent egybevetve, büszke vagyok az erőfeszítésre” – mondta a 23XI pilótája. “Büszke vagyok a Columbia Toyotás csapatunkra. Nem ez (2. hely) volt a célunk. (Kyle Larson) ragyogóan teljesített, mi pedig a legjobbak voltunk a többiek közül, és azt hiszem, erre büszkék lehetünk. Köszönjük a támogatást. Visszük tovább a lendületünket Charlotte-ra.”

Forrás: