Kyle Larson esélyt sem adott a riválisoknak, harmadszor lett milliomos

Kyle Larson 2019 és 2021 után harmadszor nyert 1 millió dollárt a NASCAR szokásos évi All-Star versenyén, ahol ezúttal esélyt sem adott a riválisoknak.

North Wilkesboro 1996 óta először köszönthette rögös, szakadozott aszfaltján a NASCAR Cup Series mezőnyét, igaz nem pontszerző minőségében, hanem az All-Star futam versenyének adott otthont.

A nap legnagyobb izgalmait az All-Star Open versenye szolgáltatta, ahol Ty Gibbs 2022-es, Xfinity Seriesben látott agresszióját mutatta be, amely végül egy izgalmas oda-vissza csörtét eredményezett Michael McDowelllel. Gibbs végül a második helyre ért be, a győzelmet viszont az a Josh Berry szerezte meg, aki ezzel begyűjtötte élete első Cup Series győzelmét – még akkor is, ha ez egy bajnokságon kívüli verseny volt csak.

A nézők szavazatai alapján Noah Gragson jutott még be az All-Star versenyre az előbb említett két versenyző mellett.

123S4_UNOFFRES

Az izgalmak elmaradtak Larson dominanciája miatt, de a hangulat nem lankadt

Az első sorból a szombat esti előfutamok eredményeinek értelmében Daniel Suárez és Chris Buescher indult neki a 200 körös száguldásnak. Senki nem gondolta volna, hogy már az első szakasz 15. körében el fog dőlni a verseny.

Történt ugyanis, hogy a szombati Truck verseny győztese, Kyle Larson és Bubba Wallace friss abroncsokat tettek autóikra az este egyetlen sárga zászlója után, melynek köszönhetően visszacsúsztak a 23. és 24. helyre.

A friss papucsok viszont olyan nagy előnyt jelentettek nekik, hogy Larson már a verseny 40. körében átvette a vezetést, és Bubba Wallace-nak sem tartott sokáig, hogy átrágja magát a mezőnyön.

Mivel a kötelező, féltávnál belengetett sárga zászlónál sem estek hátrébb, ezért az újraindítást is ők várhatták a legkedvezőbb pozícióból. Ezt a pozícióelőnyt pedig a futam végéig nem is adta le a két versenyző, de Kyle Larson még Wallace-hoz képest is egy szinttel feljebb tudott lépni.

Mindössze 12 versenyző ért be körön belül, az 5-ös autó sofőrje pedig közel 5 másodperces előnnyel győzte le legközelebbi riválisát, Wallace-t.

Rendesen szétrúgtuk a se**üket!” – mondta a boldog győztes a verseny utáni rádiózása során.

123S5_UNOFFRES