Már a Charlotte 600-on változtathatnak a csapatok a Next Gen autókon

A NASCAR Cup Series csapatai már a Charlotte Motor Speedway-en lehetőséget kapnak a Next Gen vázak frissítéseinek bevezetésére.

Az istállóknak a NASCAR május 12-én küldött egy tájékoztatót, amely Kyle Larson és Ryan Preece talladegai balesetének kivizsgálásának eredményeit tartalmazza. Ennek során átnézték a Hendrick Motorsports #5-ös számú Chevrolet-jét és a Stewart-Haas Racing #41-es Ford Mustangját, beszéltek mindkét versenyzővel, és elemezték az adatokat is.

Ezek hatására két újítás történt az autón erre a hétvégére. A csapatoknak arra is felhívták a figyelmét, hogy további frissítésekre is sor kerülhet.

A Charlotte 600-ra bevezetett újítások:

1. Hat új rögzítőelemet helyezhetnek el a csapatok az autó jobb oldalán található, a versenyzőt védő csővázon. Az alakulatok ingyenesen kapják meg ezeket az új elemeket.

blank
Forrás: https://twitter.com/bobpockrass

2. Az orr-rész V-alakú merevítőjét el kell távolítani.

blank
Forrás: https://twitter.com/BoziTatarevic

További teszteket hajtanak végre

A NASCAR ezen a héten kétnapos törésteszteket végez egy ohiói létesítményben. Ezek után döntenek arról, hogy további változtatásokat eszközölnek-e az autón. Larson és Preece nem sérült meg a múlt hónapban Talladega-ban történt több autót is érintő balesetben.

Forrás: