Michael McDowell: “Szerencséje van, hogy befejezte a versenyt!”

Ty Gibbs idei legkiemelkedőbb eredményét érte el vasárnap.

Az All-Star Openen kiharcolt második hellyel, Gibbs kvalifikálta magát az All-Star versenyre. Ez azonban nem ment zökkenőmentesen.

A 100 körös verseny 56. körében ő, Justin Haley és Michael McDowell fej-fej mellett küzdöttek a továbbjutást érő pozícióért. Történt ez addig, amíg Gibbs egy határozott bevetődéssel ki nem ütötte versenytársait. Mindketten, Haley és McDowell is a falban kötöttek ki, így az élről egyenesen a mezőny végére csúsztak vissza. McDowell azonban a saját kezébe vette a dolgokat.

23 körrel a vége előtt Gibbs utolérte McDowell-t, miközben Josh Berry előtt vezette a futamot, Michael McDowell azonban nem hagyta, hogy az őt kiütő pilóta megnyerje az Opent, mikor Gibbs elment volna mellette, beszoította a belső falhoz, ennek következtében pedig az Alex Bowman-t helyettesítő Berry átvette a vezetést.

Körökkel később az élmenők ismét utolérték McDowell-t, aki még egy utolsó csapást mért Gibbs-re. Próbálta elérni, hogy a harmadik helyen autózó Aric Almirola is megelőzze őt, így elvegye az utolsó továbbjutást érő pozíciót tőle. Ez azonban nem sikerült. Berry és Gibbs is kvalifikálni tudták magukat az All-Star versenyre.

“Már korábban is mondtam, nem számít, hogy a 48-as, a 10-es, vagy a 41-es vagy. Ha átgázolsz rajtam, nem fogok integetni neked, amikor legközelebb találkozunk. Egyszerűen nem fog megtörténni” – jelentette ki McDowell. “Semmit nem tudok felróni neki. Ő egy jó srác, agresszív, és mindent megpróbál. Egyszerűen csak túllőtt a célon, amit én már százszor megtettem.”

Bár McDowellnek személy szerint semmi baja Gibbs-szel, azt elismerte, hogy sokszor megússza a túlságosan agresszív mozdulatokat a pályán és ő egyszerűen nem hagyta, hogy ez megint megtörténjen.

“Szerencséje van, hogy befejezte a versenyt!” – fűzte még hozzá – “Úgy érzem, hogy kontrollálni tudtam a viselkedésemet és a modoromat.”

Forrás: