Reddick és a 23XI is büntetést kapott Darlington után

Folytatódik a NASCAR Cup Series 2023-as büntetési sorozata. Ezúttal Tyler Reddick és a 23XI Racing kapott 10 pontos levonást.

A 45-ös rajtszámú 23XI Racing csapat, amely többször is megbukott a darlingtoni futam előtti ellenőrzésen, megsértette a NASCAR Cup Series szabálykönyvének 14.11.2.1.A szabályát. A szabálykönyvnek ez a része kifejezetten az autóhoz hozzáadott ballasztra vonatkozik – írja a TobyChristie.com.

A szabálysértés következtében a 45-ös csapattól és pilótájától, Tyler Reddick-től 10 versenyzői és 10 tulajdonosi bajnoki pontot vontak le.

A büntetés miatt Reddick a NASCAR Cup Series bajnoki tabellájának nyolcadik helyéről a tizedikre esik vissza. Hasonlóképpen, a 45-ös számú csapat a NASCAR Cup Series tulajdonosi tabellájának nyolcadik helyéről a tizedikre esik vissza.

A büntetési listán szerepeltek a 43-as rajtszámú LEGACY MOTOR CLUB csapat tagjai is, mivel a darlingtoni versenyen levált a kerék az autójáról, ami végül egy 10 autós tömegbalesetet okozott.

Nate McBride és Adam Riley csapattagokat felfüggesztették a NASCAR Cup Series következő két versenyéről, miután megsértették a NASCAR Cup Series szabálykönyvének 8.8.10.4.C szakaszát.

Forrás: