Újra a pályán Bowman Showman! Ott lesz Coca-Cola 600-on!

Négy kihagyott hétvége után a szezon leghosszabb versenyére térhet vissza a hátsérüléséből lábadozó Alex Bowman.

Bowman, aki április 25-én egy sprint autóval futott versenyen csigolyatörést szenvedett, kedden 170 kört tett meg a North Wilkesboro Speedway-en, a NASCAR által felügyelt orvosi értékelő teszt részeként – írja a TobyChristie.com.

A doveri, kansasi és darlingtoni – valamint az All-Star – versenyek kihagyása ellenére a 48-as autó sofőrje megőrizte 17. helyét a NASCAR Cup Series tabelláján, és mindössze 5 pont választja el őt a rájátszáshelyektől.

Mindannyiunk számára nagy lökést jelent, hogy Alex ezen a hétvégén a hazai pályánkon visszatér a 48-as rajtszámú autóba. Még mindig a 17. helyen áll a pontversenyben, ami sokat elmond arról, hogy a csapat milyen jól teljesített az év elején. Alex keményen dolgozott a sérülése utáni rehabilitáción, és erősen tért vissza, így azt várom tőle, hogy továbbra is harcban legyen a bajnoki címért.”

– mondta Rick Hendrick, a Hendrick Motorsports tulajdonosa.

Ami jó hír az Alex Bowman rajongóknak, az rossz hír az eddig őt nagyszerűen helyettesítő Josh Berry szurkolóinak. Ettől függetlenül Jeff Andrews, a csapat elnöke megemlékezett Berry teljesítményéről.

Josh az egyik legprofibb versenyző, akivel valaha dolgoztam. Tehetsége és kemény munkája lehetővé tette, hogy a csapat továbbra is magas színvonalon működjön, amíg Alex felépült. Nem tudjuk elégszer elmondani, hogy milyen nagyszerű munkát végzett kihívást jelentő körülmények között. Hálásak vagyunk Joshnak.”

A Hendrick Motorsport közlése szerint a NASCAR jóváhagyta Bowman rájátszás szabályok alóli mentességét, ami azt jelenti, hogy továbbra is jogosult marad a playoffba jutásra – annak ellenére, hogy nem állt rajthoz minden versenyen -, amennyiben 2023-ban győzni tud, vagy a bejutáshoz elegendő pontot gyűjtő pilóták között lesz.

Forrás: