Végéhez érhet Josh Berry kálváriája, hamarosan aláírhat új csapatához

Hosszú ideje pletykálják a NASCAR garázsában, hogy Josh Berry 2024-ben a Stewart-Haas Racinghez igazol, és ezek a pletykák most beigazolódni látszódnak.

A The Athletic újságírója, Jordan Bianchi információ szerint a Stewart-Haas Racing egyre közelebb van ahhoz, hogy egy több éves szerződéssel magához kösse a jelenleg Xfinity Seriesben versenyző Berry-t.

Bianchi szerint a két félnek már csak asztalhoz kell ülnie, és alá kell írnia a szerződést.

Még május elején a Sports Business Journal számolt be arról, hogy Berry karrierjét immáron az a menedzsment cég igazgatja majd, amely Kevin Harvickot is a soraiban tudhatja. Ez természetesen csak erősített a korábbi pletykákon.

A Stewart-Haas Racing számára a szezon végén visszavonuló Kevin Harvick elvesztése után egy tehetséges és elismert név megszerzése kiemelt fontosságú.

Berry 2021-ben futotta első teljes szezonját a JR Motorsports színeiben, melyben 3 futamgyőzelmet gyűjtött össze – Dover, Charlotte, Las Vegas -, és bejutott a bajnoki fináléba, ahol végül a 4. helyen végzett, miután a verseny végéig harcban volt a bajnoki címért Phoenixben.

Az igazi áttörést azonban az idei szezon hozta, hiszen Chase Elliott és Alex Bowman sérülései miatt 8 futamon is elindulhatott a NASCAR Cup Seriesben, ahol nagyszerűen teljesített, legjobb eredménye pedig egy második hely volt Richmondban.

Annak ellenére, hogy már 32 éves, Berry még viszonylag új a NASCAR színpadán, hiszen sokáig csak helyi late model sorozatokban versenyzett.