Az amerikai futballból a NASCAR-ba tart az egykori játékos

A Penn State rekordere, Journey Brown nagyszerű futballkarrierje szívbetegség miatt ért véget, a NASCAR-ral térhet vissza a sportok világába.

Brown nemrégiben csatlakozott a Trackhouse Racinghez, és azt reméli, hogy a pitcsapat aktív tagjává válhat. Ő lesz a szombat esti, a Kansas Speedwayen megrendezésre kerülő Craftsman Trucks Series Heart of America 200-as versenyének tiszteletbeli Grand Marshall-ja.

Csodás futballkarrier előtt állt

Journey Brown 10 mérkőzésen kezdett, 890 yardot futott és 12 touchdownt szerzett a Penn State színeiben 2019-ben, és ő volt a Cotton Bowl MVP-je is, miután 202 yardot futott, ami iskolai rekord. Pályafutása egy rutin COVID-19 vizsgálat során sajnálatos módon véget ért, amikor az orvosok felfedeztek nála egy szívbetegséget: hipertrófiás kardiomiopátiát.

A 24 éves Brown ott lesz, amikor Ross Chastain a Niece Motorsports 41-es számú autójával rajthoz áll a Truck Seriesben, sőt a verseny 2019-es győztesével közös programja is lesz. A NASCAR Cup Series pontversenyének éllovasa és Brown a tervek szerint pénteken közösen ellátogatnak a shawnee-i Shawanoe Általános Iskolába, hogy a szív egészségének és fittségének fontosságáról beszéljenek a diákokkal. Mindketten részt vesznek egy pályabejáráson is a Kansas Speedwayen pénteken.