Emmy díjat nyert a Bubba Wallace-ról szóló sorozat

A Netflixen 2022 februárjában megjelent hatrészes doku-sorozat, a Race: Bubba Wallace elnyerte a Sport Emmy-díjat a kiemelkedő dokumentumfilm-sorozat kategóriában.

A sorozat Wallace-t a NASCAR mezőny egyetlen fekete versenyzőjét követi nyomon. Fő témája a globális világjárvány és az, hogy az Amerikában továbbra is fennálló rasszizmus közepette Wallace arra törekedett, hogy változást érjen el – felszólítva a NASCAR-t a konföderációs zászló betiltására.

A doku-sorozat Bubba Wallace átigazolását is bemutatja, 2020 szeptemberében ugyanis bejelentették, hogy a Toyota által támogatott, 23XI Racing-nek ő lesz az első pilótája, aminek Denny Hamlin és Michael Jordan a közös tulajdonosa.

A sorozat megmutatja Wallace első szezonját a 23XI Racing-gel, miközben komolyabb témákat is feszeget, például a depresszióval folytatott küzdelmét a sok külső hatás és nyomás közepette.

A Race: Bubba Wallace az alábbi jelöltek közül került ki győztesen:

  • Formula 1: Drive to Survive
  • Coach Prime
  • Hard Knocks
  • Last Chance U

A hatrészes doku által reflektorfénybe kerültek családtagjai és a barátai is. A sorozat több neves szponzor figyelmét is felkeltette.

Forrás: