Enfinger dominancia Kansasben, hullottak az esélyesek

Grant Enfinger idei első győzelmét szerezte a NASCAR Craftsman Truck Series kansasi versenyén, miután az összes rivális leamortizálta autóját.

Kansasben rendezték a Craftsman Truck Series 8. fordulóját, ahova Zane Smith címvédőként érkezett, Kyle Busch pedig azért, hogy begyűjtse csapata 100. győzelmét, de ott volt a mezőnyben Ross Chastain is, aki ismételtem a 41-es Niece Motorsports autóval vágott neki a 134 körös viadalnak.

Az első szakaszban Kyle Busch letette a névjegyét, hiszen a verseny elején gyorsan körbeautózta a szenvedő, pole-ból rajtoló Christian Eckes-t, majd a szakasz végén egy jó stratégiai húzással, frissebb abroncsokkal le tudta hajrázni Zane Smith-t – akit végül a szintén friss gumikon érkező Ben Rhodes is megelőzött.

A második szegmensre fordulva elkezdtek megváltozni a körülmények. Az óriási forróság (33 C°-ban kezdődött a verseny) alábbhagyni látszott a lemenő napnak köszönhetően, így néhány olyan autó is előre került, amely a verseny elején nem volt elég gyors.

Ilyen volt Ty Majeski is aki eszméletlen tempót diktált, és gyorsan maga mögött hagyta a mezőnyt, valamint a GMS Racing duója, Grant Enfinger és Rajah Caruth autója is szárnyra kapott. A szakaszt végül Majeski nyerte Enfinger előtt, akit Corey Heim követett – Caruth az 5. helyen zárta a szegmenst.

Busch, Rohdes, Majeski, Eckes – Kansas nem kímélte a nagyágyúkat

Az első két szakaszban mindössze két természetes sárga zászlós periódus volt – a két szakasz végét jelentő sárgán kívül -, azonban arra, ami az utolsó részben történt, senki nem számított.

Előbb Kyle Busch találta meg a falát önhibájából – és Ben Rhodes-ot is magával rántotta -, majd Rajah Caruth és Ty Majeski ütközött össze előbbi blokkolásai után. A zöldet követően óriási baleset történt, melybe Matt DiBenedetto, Christian Eckes, Carson Hocevar, Dean Thompson és Chase Purdy is belekeveredett.

Az újraindítás után viszont Enfinger dominanciája következett. Gyorsan az élre állt, és végül 65 kört vezetve domináns győzelmet aratott Corey Heim előtt, akit Zane Smith követett.

Ez egy hatalmas este volt számunkra. A zöld zászló meglengetésétől kezdve egy nagyon-nagyon jó Chevy Silveradónk volt. Picit alulkormányzott volt az autó a rajt után. Amint Jeff Hensley (a csapatfőnök) egy módosítást végzett rajta, úgy éreztem, hogy attól a ponttól kezdve mi voltunk a leggyorsabbak.”

Nem hivatalos végeredmény – Kansas Speedway

32308_UNOFFRES