Brad Perez Sonomában futja idei második Xfinity versenyét

A közkedvelt versenyző az elmúlt két szezonban háromszor állt rajthoz a szériában.

Brad Perez, aki a rajongók körében, a közösségi médiában és a garázsban dolgozók közt is népszerű figura, visszatér a NASCAR Xfinity Series-be, és az Emerling-Gase Motorsports színeiben, a Sonoma Raceway-en indul majd. Perez a két autóval induló csapat, #53-as Chevrolet Camaróját fogja vezetni, az Apex Coffee Roasters és a Bonesteel Aerospace támogatásával.

A floridai Hollywoodból származó pilóta azon 38 versenyző egyike lesz, aki kvalifikálja magát a június 11-én megrendezésre kerülő Door Dash 250-es versenyre, amely a NASCAR Xfinity Series első versenye lesz az 1,99 mérföldes pályán.

“Már nagyon szerettem volna visszatérni Sonomába a tavalyi év után, ahol Josh Reaume csapatával szerepeltem.” – mondta Perez. “Nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílik arra, hogy jobban teljesítsek és több tapasztalatot szerezzek egy olyan pályán, ahol már jártam korábban.”


A 26 éves pilóta a tavalyi szezonban a NASCAR Craftsman Truck Series versenyén indult Sonomában, ahol a 22. helyen végzett a már általa említett Reaume Brothers Racing színeiben.

“Köszönöm Joey Gase-nek és Patrick Emerlingnek, és különösen az APEX Coffee Roastersnek és a Bonesteel Aerospace-nek, hogy folyamatosan támogatják a versenyprogramomat” – tette hozzá Perez.”

A NASCAR Xfinity Series-ben eddig három alkalommal indult Perez, mindháromszor épített pályán. Eddig kétszer végzett a legjobb 25-ben, ebből a tavaly augusztusi debütáló futama sikerült jobban a Watkins Glen International-en, ahol a legjobb 20-ban jegyezték.

“Nagyon örülünk, hogy Brad újra versenyüléshez jutott, pont amikor az Xfinity Series Sonoma felé veszi az irányt” – mondta Joey Gase, az Emerling-Gase Motorsports társtulajdonosa. “Büszkék vagyunk a fejlődésére, és alig várjuk, hogy láthassuk, hogyan lesz egyre sikeresebb.”

Forrás: