Fenyeget az eső, máris módosult a Charlotte-i hétvége menetrendje

Bár a pénteki nap még szép időt ígér a NASCAR Truck Series mezőnyének, szombatra és vasárnapra esős időt jósolnak Charlotte-ba.

Bár a vasárnapi előrejelzés jelen állás szerint javuló tendenciát mutat, azonban a szombati Xfinity verseny megrendezése problémákba ütközhet.

A NASCAR jelenleg csak az 1 mérföldes, vagy annál rövidebb pályákon engedélyezi az esős gumi használatát ovál pályákon, így még annak sem áll fenn a lehetősége, hogy a másfél mérföldes Charlotte Motor Speedwayen hamarabb el tudjanak kezdeni körözni a versenyzők, már a nedves aszfalton.

Az előrejelzett rossz időjárás miatt a NASCAR élt a lehetőséggel, hogy egy órával előbbre hozza a szombati NASCAR Xfinity Series Also Uniforms 300 futam kezdési időpontját a Charlotte Motor Speedway-en.

Eredetileg a verseny helyi idő szerint 13 órakor kezdődött volna (magyar idő szerint 19:00), a változás értelmében az időpont azonban módosult 12 órára (magyar idő szerint 18:00).

A szombati futam zöld zászlóját körülbelül 12:19-kor (magyar idő szerint 18:19) fogják meglengetni.

A NASCAR nem változtatott a szombati nap további menetrendjén. A NASCAR Cup Series edzéseit és a kvalifikációt továbbra is a NASCAR Xfinity Series versenyét követő szombat délutánra tűzték ki.

Az Accuweather szerint szombaton reggel és délután 86%-os valószínűséggel várható csapadék a Charlotte Motor Speedway-en, míg este 98%-ra emelkedik a csapadék valószínűsége.

Ugyanez a weboldal a pénteki Truck verseny időpontjára (helyi idő szerint 20:30, magyar idő szerint 02:30) 0% esőt jósol, míg a vasárnapi Coca-Cola 600 kezdési időpontjára (helyi idő szerint 18:00, magyar idő szerint 00:00) 70%-ra saccolja a csapadék valószínűségét.

Forrás: