Háromszoros IMSA bajnok debütál Portlandben

Jordan Taylor Cup Series-es debütálása után a másodosztályban is versenyezni fog június 3-án a a Portland International Raceway-en.

Taylor háromszoros IMSA-bajnok és a Corvette gyári pilótája, akikkel 2015-ben a Le Mans-i 24 óráson és 2021-ben a Daytonai 24 órás versenyen is megnyerte a GTLM-osztályt.

Márciusban Taylor a sérült Chase Elliott helyett beugró pilótaként indult a Cup Series COTA-n megrendezett futamán. A lenyűgöző negyedik helyre kvalifikálta magát, de egy késői újraindításnál megpördült, és a huszonnegyedik helyre szorult vissza.

blank
Fotó: Sean Gardner/Getty Images

“Nagyon izgatott vagyok, hogy az első Xfinity sorozatbeli indulásom a Kaulig Racingnél lesz, egy olyan csapatnál, amely megmutatta, hogy képes dominálni az épített pályákon – mondta Taylor. Versenyzői pályafutásom során szerencsés voltam, hogy sok különböző pályán versenyezhettem, és már alig várom, hogy Portlandet kipipálhassam a listámon.”

Bár a COTA volt az első alkalom, hogy a NASCAR-ban versenyzett, Taylor a stock car világában már régóta nagy kedvencnek számít az általa kitalált Rodney Sandstorm nevű karakter miatt. A NASCAR 24 Hours of Le Mans Garage 56 projektjének versenyzői edzőjeként is tevékenykedik, Jenson Button, Jimmie Johnson és Mike Rockenfeller mellett dolgozik, akik egy módosított Cup-autóval készülnek ott versenyezni.

“Matt Kaulig és én nagyon izgatottak vagyunk, hogy Jordan ülhet a #10-es autóban Portlandben – mondta Chris Rice a Kaulig Racing elnöke. “Egy újabb olyan versenyzővel kiegészülve, aki ekkora tapasztalattal rendelkezik az épített pályákon, nagyon szórakoztató lesz. Jordan sokakat lenyűgözött első NASCAR-indulása során a COTA-n és alig várom, hogy lássam, mire lesz képes első Xfinity Series szereplése során.”

Miközben Daniel Hemric és Chandler Smith teljes munkaidős versenyzőként van a Kaulig Racing-nél, a csapat #10-es autója a több pilótának is lehetőséget biztosít a szezon során. A.J. Allmendinger, Kyle Busch, Austin Dillon, Justin Haley, Derek Kraus és Kyle Larson is indult már a #10-essel. Az autó így jelenleg a harmadik helyen áll a tulajdonosi pontversenyben, Allmendinger és Larson pedig a COTA-ban és Darlingtonban nyerni is tudott vele.

blank
Fotó: James Gilbert/Getty Images

 

Forrás: