Ryan Truex megszerezte régóta várt első győzelmét

A 31 éves Ryan Truex a “hazai pályáján” tudott diadalmaskodni az Xfinity Seriesben.

Ryan Truex a 200 körből 124-et vezetett a Dover Motor Speedwayen, mindkét szakaszgyőzelmet besöpörte, és végül lenyűgöző, 4.8 másodperces előnnyel nyerte a futamot. Martin Truex Jr., aki 2007-ben szintén Doverben szerezte meg első győzelmét ebben a sorozatban az elsők közt gratulált öccsének. Ryan a kilencedik szezonját futja a NASCAR második számú nemzeti sorozatában, de ezen évek túlnyomó többségében nem teljes szezonos pilótaként vett részt. Az idei kiírásban is már csak pár versenyen vezetheti jelen állás szerint a Joe Gibbs Racing #19-es Toyotáját.

“Annyira hálás vagyok, a szurkolóimnak, a csapatomnak, ők tényleg kitartottak mellettem” – mondta Ryan Truex. A legtöbben nem hittek bennem, én mégis kitartottam – a barátnőm, a családom, a szüleim, a bátyám. Annyira hálás vagyok, hogy itt lehetek. Úgy éreztem, hogy húsz perccel a vége előtt már csak arra vártam, hogy történjen valami” – folytatta. “Csak imádkoztam: ‘Kérlek, Istenem, tarts mindent rendben, és jussunk a végére. Micsoda autó, micsoda csodálatos Toyota Supra. Elakadt a szavam. Azt hittem, most érzelmesebb leszek, de amikor áthaladtam a célvonalon, még a rádióban sem tudtam beszélni, pedig nem vagyok egy emocionális fickó. Ez mindenkinek szól, aki kételkedett bennem.”

Berry egy második hellyel melegített a vasárnapra

A JR Motorsports versenyzője és a futam címvédője, Josh Berry Truex mögött a második helyen végzett, ezzel is biztosítva magának egy lenyűgöző doveri rekordot. Mindhárom Xfinity Series-es indulása során az első vagy második helyen végzett a Monster Mile-on.

“A futam második felében jó irányba mentünk el (az autóval), a pitcsapat remekül hajtotta végre az utolsó néhány kiállást, és hibátlan zöld zászlós etapunk volt, amivel feljöttünk a második helyre, de a #19-es (Ryan Truex) túl messze volt már, és úgy tűnt, hogy egész nap az övé volt a legjobb autó.” – mondta Berry, majd hozzátette: “Ez egy szórakoztató nap volt, szeretem ezt a versenypályát. Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a győzelmet, de ez egy nagyszerű feltámadás és remek nap volt számunkra.”

Berry csapattársa, Justin Allgaier lett a harmadik, őt követte a Richard Childress Racing versenyzője, Austin Hill és Truex Joe Gibbs Racingges csapattársai, John Hunter Nemechek és Sammy Smith. A 18 kört vezető Hill harmadik helyével a 2023-as háromszoros futamgyőztes továbbra is négy ponttal vezeti a bajnoki tabellát Nemechek előtt.

Custer megint bezsebelte a pénzt

A Stewart-Haas Racing pilótája, Cole Custer a hatodik helyen végzett, de ez is elég volt ahhoz, hogy második egymást követő héten megszerezze a 100 000 dolláros Dash 4 Cash díjat: a 2023-as bónusz utolsó részletét. A JR Motorsports versenyzői, Brandon Jones és Sam Mayer a nyolcadik és kilencedik helyen végeztek, a szombati legjobb tizet pedig a 2021-es kiírás bajnoka, Daniel Hemric zárta.

Nem hivatalos végeredmény – Dover Motor Speedway

22310_UNOFFRES
Forrás: