Szinkronforgás, dráma és Larson diadal az Xfinity darlingtoni futamának mérlege

Ritkán látott “Big one”-t hozott össze az Xfinity mezőny Darlingtonban.

Az igencsak intenzívnek mondható futamon sem balesetből, sem kiváló párharcokból, sem pedig drámai befutóból nem volt hiány.

Sheldon Creed és Austin Hill egyidőben forogtak meg, amikor Creed egy reménytelen manőverrel próbálta megelőzni a remek formában versenyző John Hunter Nemechek Toyotáját. Creed a #20-as oldalán kiforgatta magát, az érkező Mayer és Austin Hill pedig a balesetet látva próbáltak korrigálni, ám ennek az lett az eredménye, hogy Hill gyakorlatilag egyidőben a #2-essel beforgott a mezőny elég, ennek pedig Darlingtonban nagyon ritkának számító tömegbaleset lett a vége.

John Hunter az egész futam alatt kiváló tempót autózott, de a NASCAR Cup Seriesből erre a hétvégére idelátogató Kyle Larson kemény diónak bizonyult számára. Remek csatát vívtak a győzelemért, ám végül Nemechek közvetlenül a befutó előtt próbálta minden erejével visszaelőzni a korábban őt maga mögé utasító Larsont, azonban a megmozdulás vége egy ütközés és egy csúnya baleset lett. Kettejük autója közül csak Nemechek #20-as Toyotája látta ennek kárát, Kyle Larson pedig megnyerte a versenyt.

Nem hivatalos végeredmény – Darlington Raceway

22311_UNOFFRES